Csodamanó Alapítvány

Csodamanó Alapítvány
Bankszámlaszám: 10103623-01810900-01003001
Adószám: 18015315-1-09
e-mail: info@csodamano.hu

2013. január 23., szerda

Hová tüntetek?

Gondolkodunk, elmélkedünk, bölcsességet kérünk a döntéseinkhez.

Németországban a Biovis labornak van egy szuper tesztje, ami a kolonoszkópiát váltja ki. Nagyon megörültem ennek a lehetőségnek, hiszen így nincs fájdalom és nincs altatás sem. Az eredmény egyrészt az lett amire számítottunk, másrészt meg ledöbbentünk.
Barbinak áteresztő a bélfala. Végre lett diagnózisunk. Ez magyarázza a rendszeres bélgyulladásokat, a számtalan táplálék intoleranciát, a haspuffadást, a székrekedést, stb... Mitől alakult ez ki nála? Biztosan rossz flórát örökölt tőlünk, a rengeteg gyógyszer amit szedett, a felfázására az antibiotikum kúrák.....
Legalább tudjuk, hogy a gaps diéta, amit csinálunk pont erre való, begyógyítja a bélfalat.
Nincs elég jótékony baktériuma. Amúgy a bélflórája nem rossz, sőt inkább a jó felé hajlik. Felmerül az a kérdés, hogy az a sok probiotikum, amit orálisan és beöntésen keresztül is kap, kiért nem épül be. Most hallottam valakitől vagy olvastam valahol, hogy a probiotikumok beépülése minimum 9 hónap. Persze, ki tudja, hogy a teszt előtt 6 hónappal milyen képet kaptunk volna! Ez esetben is folytatjuk azt, amit elkezdtünk.
A legnagyobb meglepetést azt okozta, hogy iszonyatosan magas a hisztamin szintje. Ennek több oka is lehet. Étel allergiák. Ezt folyamatosan teszteljük és az étkezését finomítjuk ehhez.
Glutén: Nagyjából soha életében nem evett glutént és többször is volt rá tesztelve, ami negatív lett. Bár mivel nem eszi, emiatt nem is hiszem, hogy ki tudnák mutatni azt, hogy lenne.
Chron. Neki nem olyanok a tünetei mint nekem. Nincs hasmenése, sőt.... Bár a doki nénink szerint mindenkinél máshogy jöhet elő. Mind1, mert erre is a gaps diéta a jó.
Hisztamin enzim hiány. Erről azt mondták, hogy nem tudják tesztelni, esetleg kerülje azon ételeket, melyekben magas a hisztamin szint. Ha ezt tennénk, akkor levegőn élne már ez a gyermek.
Parazita. Állítólag a paraziták hisztamint termelnek.

Amerikában a Metametrix labornak van egy olyan tesztje, ami már egy mini DNS darabból is kimutatja a kóros elemeket. A Biovis teszt eredménye után nagy izgalom volt, sőt tovább megyek óriási elvárásaim voltak. Vártam helicobactert, candidát, parazitákat és egyébb finomságokat. Vártam az állatkertünk táblácskáit. Nem jött be, sőt..... Egy teljesen negatív leletet kaptunk. Nem a helicobacter okozza a böfögését, nem a candida miatt vannak hangulat ingadozásai és nincsenek paraziták sem, pedig-pedig érdekes dolgok ürülnek néha. Semmi nincs. Mindenki, aki Barbival foglalkozik gasztró szempontból teljesen meglepődött. A helico-t mindenki tutira vette. Ittuk is rá bőszen a Matula teát. Valaki azt súgta nekem, hogy ez amúgy nem meglepő, mert a gaps diéta magas zsírbevitele befedi a bélfalat és mögötte bújnak meg a kis ravaszok, emiatt nem látjuk őket. Ne örüljek annyira, ott vannak, csak nagyon jól rejtőzködnek. A tesztből még az jött ki, hogy Barbi szervezete kiválóan alkalmazkodott a gaps-hez, a hasnyálmirigy megemelte a zsírlebontó enzimeket (ezt tudtuk is, mert cirka 1,5 kg hízott) és épül be a tápanyag. Viszont egyértelműen látszik, hogy valamilyen tápanyag felszívódási problémája van, csak azt nem tudják, hogy mi. Tehát nem jutottunk előrébb.

A 2 teszt után csak azt tudjuk, amit eddig is tudtunk. Rossz állapotban van a bélfala és hogy felszívódási problémája van. Továbbra is kérdés, hogy van-e parazita, baci és vírus vagy nincs már? Csak a diéta nem elég, kell még valami más is, de mi?

Nem adjuk fel. Tovább nyomozunk. Találkoztunk egy Németországban rendelő magyar gyerekneurológussal, aki nagyon profi. Hihetetlenül érti és átlátja az agy és az emésztés közötti kapcsolatot, és nem gyógyszer hívő! Több nagyon érdekes mondata volt, de egyet most ide le is írnék, mert annyira igaznak érzem, legalábbis a mi esetünkre nézve biztosan. Van az az agysérült gyerek, aki fejlődik és van, aki megreked. A kettőjük közötti különbség az agyagcsere zavar. Megnézte Barbi leleteit és micsoda fellélegzés volt, amikor még az OAT teszt eredményét is tudta értelmezni. A tünetek és a tesztek alapján volt 3 tippje, ami szerinte gond lehet nálunk és most ezeken a szálakon haladunk tovább. Nem várok csodát, de nagyon remélem, hogy ennek a már 2 éve tartó kálváriának egyszer csak vége szakad.

Mindössze már csak 1 kérdés maradt, amire persze senki sem tudja a választ. Erre a bélrendszerre lehet-e rányomni egy Nasarovot? Várom az égi jeleket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése