Csodamanó Alapítvány

Csodamanó Alapítvány
Bankszámlaszám: 10103623-01810900-01003001
Adószám: 18015315-1-09
e-mail: info@csodamano.hu

2013. december 18., szerda

Nasarov után

A műtét óta eltelt fél év, és mostanra érzem magam elég racionálisnak és magabiztosnak ahhoz, hogy nyilatkozzak a műtét eredményéről.

A műtét hatékony rehabilitáció nélkül nem ér semmit. Barbi 3 hét után hirtelen és ütemesen elkezdett visszafeszülni.

Így a mi esetünkben a 3 hónap, Nasarov doktor által javasolt szünetet nem lehetett betartani, mert az túl sok kimaradás lett volna, óvatos terheléssel el kellett kezdeni a tornát. Külön köszönet Nórinak, aki elkészítette Barbi számára a műtét utáni felfuttatást.

6 hónap után a vágott helyeken a lazaság 50-60%ban maradt meg, viszont a jobb csuklójának a tartása rosszabbodott, ami negatívan befolyásolja a táblán való kommunikációját. A doki nem műtötte a csuklóját, de a karját és a kezét igen. Lehet, hogy ez amúgy is kialakult volna és semmi köze sincs a műtéthez.

Barbi életében most van 1x, hogy látványosan fejlődik a mozgása hétről hétre. Jobban terhelhető és látszik, hogy könnyebben is megy neki. Az elmúlt fél évben 3 terápia az ami hatékonyan működött nála: VT, konduktív, Kornél féle gyakorlatok
A vision therapy által a nyaki tónusos reflex 90%ban leépült, most már csak minimális a hátrafeszítés. A mostani cél az ATNR reflex integrálása, valamint a kúszás erőltetése.
A konduktív pedagógiával úgy kezdtük, hogy már attól is kiakadt, ha a feneke hozzáért a sámlihoz, 3 hónappal később pedig már átlag 1 percet meg tud rajta ülni egyedül. A múltban sínben csak feszített és tekerte magát balra, arról csak álmodtunk, hogy lépni vagy ülni fog sínnel a lábán. Most terpesztve, oldalt támasztva ül és nagyon nagyon nagy nehézségek árán, de fokos székre támaszkodva húzza a lábát előre. Kúszás csak lábbal ment síkon, majd külön csak kézzel gyakoroltuk, most segítséggel a kéz és a láb együtt mozog, bár elég nagy reklamáció közepette.
Habár a Kornél féle torna jelenleg nem a mi világunk, Tőle is tanultunk néhány olyan pozíciót, amivel erősítjük a törzs kontrollját illetve a támasztásait.

Több cél volt, ami miatt mentünk, nem minden valósult meg. A műtéttől Barbi nem nőtt hosszra és a refluxa sem lett jobb. A csípője viszont javult, a terpesze is nagyobb lett.

Összességében nem bántuk meg, hogy belevágtunk, de a közeljövőre nem tervezünk folytatást. Meglátjuk meddig tudunk haladni a jelen helyzettel.
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése